LUU:n P15 pojat SM-maastojen 4.

7.5.2018

Voimalla seitsemän miehen....osallistuimme suomalaisen kestävyysjuoksun suurkatselmukseen Perniön nopeilla maastoradoilla. Neljä kaveria P15-sarjassa (Akseli Stark, Ike Melnits, Andreas Kärkkäinen ja Oiva Ylä-Jarkko) ja yksi kussakin M17- (Severi Salonen), M19- (Artturi Salonen) ja M22-sarjassa (Markus Nikander).

Akseli Stark teki väkevän juoksun aamupäivän 4km kisassa ja sijoittui runsaslukuisessa juoksijajoukossa 11. sijalle, vain 50 sekuntia kisan voittajalle ja ennakkosuosikille Lahden Ahkeran Aleksi Rajaniemelle jääneenä. Kaikki LUU:n pojat esiintyivät joukkuekisassa vahvasti edukseen ja nappasivat neljännen tilan, vain yhdeksän sijoituspistettä mitalista ylivoimaisen Lahden Ahkeran, Tampereen Pyrinnön ja Pohjan Koiton takana. 12 joukkueen kisassa taakse jäivät kaikki pääkaupunkiseudun suurseurat; HKV,  Espoon Tapiot, Viipurin Urheilijat ja pari muuta kovaa; Turun Urheiluliitto ja Raseborg IF.

Seuraava LUU-startti oli nuorten, M17-miesten neljän kilometrin rypistys ja Severi Salosen kuukauden takainen hieno 9. sija SM-maantienjuoksun SM-kisassa osoitti miehen olevan kovassa kunnossa. Vauhdikkaan juoksun vei nimiinsä myös maantiekisan voittanut JKU:n Eemil Helander ylivoimaisella juoksulla. Severin suhteellinen ero Helanderiin pysyi samana myös tällä lyhyemmällä matkalla ja se riitti 16. sijaan.

Iltapäivän toiseen LUU-starttiin, 22-vuotiaisiin miehiin lähti Markus Nikander, suoraan kiireellä varusmiespalveluspaikastaan kuuden kilometrin rypistykseen saapuneena. "Kun taistelu kaipaa miestä, niin..." ja sijoittui kisassa 31. sijalle.

Päivän viimeisenä LUU:laisena lähtöviivalle asteli Artturi Salonen M19-sarjan kuudelle kilometrille. Hieman harvalukuisessa lähtöjoukossa viiden hengen joukko karkasi alusta vuorovetoon ja ryhmien väliset aikaerot kasvoivat hankalan pitkiksi. Artturi pystyi viimeisen kilometrin ja loppusuoran komealla kirillä saavuttamaan paria edellä juossutta kilpailijaa ja saavutti näin hienon yhdeksännen tilan.

Kilpailujohdon ja valmennuksellinen näkemys on, että oli ensiarvoisen tärkeää lähteä mukaan  vahvistamaan koko suomalaisen lajiryhmän katselmusta. Paikalla oli 122 (!) yleisurheiluseuraa ja Länsi-Uusimaan Urheilijoilla oli 18. suurin osallistujajoukko ja oli yksi vain kolmestakymmenestä seurasta, jotka kykenivät lähettämään kokonaisen kilpailevan joukkueen....ja P15-joukkuettamme korkeammalle sijalle (4.) yllettiin vain 14 seurassa. Esitämme tästä lämpimät kiitokset kilpailleille urheilijoillemme ja heidän paikalle saapuneille tukijoukoilleen.

Ensi vuonna tulkaamme kisoihin kolminkertaisella porukalla. Sillä olemme jo suurten seurojen joukoissa.