SAUL SM-2017

Mestaruuskilpailut on saatu päätökseen. Lämpimät kiitokset kaikille urheilijoille ja kisavieraille sekä vapaaehtoisille, yhteistyökumppaneille ja muille järjestelyihin osallistuneille! Vuoden 2018 SM-kesäkisat järjestää Helsingissä HKV.

Tapahtumasta on runsaasti kuvamateriaalia nähtävänä, kuvakansiot täydentyvät lähipäivien aikana. Linkki kuvagalleriaan

Länsi-Uudenmaan Urheilijat toimii vuoden 2017 Suomen Aikuisurheiluliiton yleisurheilun SM-kilpailujen järjestäjänä. Yli 30-vuotaiden naisten ja miesten mestaruuskilpailut järjestetään 7.-9.7. Lohjan keskusurheilukentällä, joka valmistuu täysin uusittuna juuri kisojen alla.

Kisaviikonlopuksi Lohjalle saapuu yli 1000 urheilijaa ja reilusti saman verran muita kisavieraita. Kilpailulajeina ovat yleisistä sarjoista tutut pika- ja kestävyysjuoksut ml. pika-aidat ja esteet, sekä hypyt, heitot ja kilpakävely. Lisäksi mestaruuksista kamppaillaan painonheitossa. Ikäsarjat vaihtuvat viiden vuoden välein ja iäkkäin osallistuja on täyttänyt 100 vuotta!

SM-kilpailuihin osallistuu pääsääntöisesti maan koko parhaimmisto, joten kilpailut ovat myös urheilullisesti tasokkaat. Suomen ollessa yksi Euroopan ja maailman parhaita aikuisten yleisurheilumaita nähdään kentällä siten myös lajiensa ja sarjojensa kansainvälisiä huippuja. Samalla kilpailut ovat myös kaikkien harrastajien yhteinen kohtaamispaikka ja kilpailut käydään hyvässä yhteishengessä toisia kannustaen. Kilpailuihin osallistumiselle ei ole asetettu tulosrajoja, joten onnistumisen elämyksiä ja hyvien tulosten tekemismahdollisuuksia on tarjolla kaikille osallistujille harrastustasosta riippumatta.

Katsojilla on tapahtumaan vapaa pääsy! Kilpailujen lisäksi nähtävillä on myös Terveys- ja tapahtumatorin ohjelmaa. Kilpailukeskuksessa on mm. terveys- ja liikunta-alan tuotteiden ja palveluiden näytteilleasettajia ja myyjiä sekä kattavat ravintola- ja kioskipalvelut.

Valtioneuvoston kanslia on 12.4.2017 liittänyt hakijan ”Länsi-Uudenmaan Urheilijat ry” hankkeen "SAUL SM-2017" Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan. Valtioneuvoston kanslian ratkaisu perustuu hakemuksessa esitettyyn suunnitelmaan, joka arvioinnin mukaan täyttää Suomi 100 -hankehallituksen asettamat perusedellytykset Suomi 100 -ohjelmalle.